ΠΕΕΒΕ: Εκδήλωση εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

teliko[1]

  • Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012
  • Roof garden Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2)

H Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα διοργάνωσε εκδήλωση μετά δείπνου για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ3 και ομιλία του Ιωάννη Χασιώτη, Πρόεδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και Ομότιμο Kαθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:00, στο roof garden του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2).

Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ

Πριν την ομιλία προβλήθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Οι μεγάλες μεταμορφώσεις: Όψεις της Θεσσαλονίκης στις τρεις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα», που δημιουργήθηκε από την ΕΤ3 και περιλαμβάνει σπάνια φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα της εποχής εκείνης.

Ομιλία του I. K. Xασιώτη

Η ομιλία του Ιωάννη Κ. Χασιώτη είχε τίτλο «Στο λυκαυγές του 21ου αιώνα: Αποτιμώντας την ιστορική πορεία της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της». Ο ομιλητής, αφού κατέγραψε τα διαχρονικά «χαρακτηριστικά» της ιστορικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης, εξέτάσε αναλυτικά πόσα από αυτά διατηρήθηκαν, ανανεώθηκαν ή μεταλλάχθηκαν στα εκατό χρόνια που μεσολάβησαν από την απελευθέρωση της πόλης ως τις μέρες μας. Τέλος, κατέθεσε, στηριζόμενος στο ιστορικό «χθές» και το καταγεγραμμένο «σήμερα», μερικές σκέψεις για το προβλεπτό ή ενδεχόμενο «αύριο» της πόλης.

Ο Ι. Κ. Χασιώτης είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και Ομότιμος Kαθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήσε δείπνο στον ίδιο χώρο – τιμή πρόσκλησης 40€

  • Για περισσότερες πληροφορίες:

κ. Άννα Χατζηαγγελίδη – Υπεύθυνη Παραγωγής & Επικοινωνίας

Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος

Φράγκων 6-8, 54626 Θεσσαλονίκη (Τ.Θ. 10756, 54110)

Τ: 2310 551 754 F: 2310 551 748 Ε: pr@peebe.gr | www.peebe.gr